Location / Gresik, Indonesia

Client / Semen Indonesia Foundation

Type / Campus Masterplan

Status / 2015-2016 Commission 

 

The idea of utilization of former factory building into a library campus center departs from the configuration space therein. With enough space in the wide and adequate high, the building pretty suitable for these functions.

Ideas generated is by inserting a new platform within existing structures sheath. With the new platform, the function of the building turn into two floors. Perimeter inside the building designated as a storage area bounded books and surrounded with glass so it does not impede visual access between interior and exterior. While the glass surface provides circulation and public areas that allow visitors to access it easily and can be used as a place to interact, discuss, and so on.